KARADENİZ RÜYASI Tur Programı
Kalkış Yerleri:
PROGRAM
1 Gün: Hareket – Gece Yolculuğu

Belirlenen noktalardan akşam saat 20.00 siz değerli misafirlerimizi alarak otobüs yolculuğumuza başlıyoruz.



2 Gün: Kastamonu - Sinop - Sinop Cezaevi - Samsun - Gazi Müzesi

Gece otobüs yolculuğumuz vereceğimiz molalar ile, sabahın erken saatlerinde Kastamonu’da son buluyor. Kastamonu şehri Karaçomak deresinin iki yanına kurulmuş, Kurtuluş Savaş’ında gösterdiği örnek mücadeleden sonra ‘Şehitler Diyarı’ olarak anılmıştır. Buraya geldiğimizde ilk durağımız, geçmişe ait naif bir doku oluşturan Hükümet Konağı olcaktır. Ardından Kurtuluş Savaşında Türk kadını temsil eden Şerife Bacı Anıtı olacaktır. Rehberimizin de anlatımlarıyla bizi derinden etkileyecek bu bilgiler ile diğer ziyaret noktamıza geçiyoruz. Bünyesinde camii, şadırvan ve türbe olan Nasrullah Külliyesini görüyoruz. Burayı da gezdikten sonra Kastamonu’nun simgelerinden, şehrin en yüksek bölgesini ve saat kulesini panoramik olarak izliyoruz. Buradaki gezimizin ardından Sinop şehrimiz için araçlarımıza binip yola çıkıyoruz. Sinop’ta ilk olarak hemen herkesin duyduğu Tarihi Hapishaneyi geziyoruz. Romanlara, dizilere, türkülere konu olmuş hapishaneyi birde rehberimizden dinliyoruz. Daha sonra Sinop Liman mevkisine gelip öğle yemeğimiz için mola veriyoruz. Dileyen misafirlerimiz buradan Boyabat ezmesi de satın alabilirler. Sinop gezimizi tamamladıktan sonra Samsun’a doğru yola çıkıyoruz. İlk olarak şehrin meydanında bulunan Atatürk Heykelini görüyoruz. Bu heykelin ilgin. Hikayesini rehberimizden dinledikten sonra kısa bir yürüyüş ile Gazi Müzesi’ne varıyoruz. Müze ilk olarak otel olarak açılmıştır, I. Dünya Savaşı sonra kapatılıp ve 19 Mayıs 1919’ da Atatürk’ün Samsun’a geleceği haberi ile emrine verilen bir konak haline getirilmiştir. Bu güzel konağı gezip Atamızı yad ettikten sonra bugünlük turumuzu tamamlıyoruz. Akşam yemeği ve konaklamamız için otelimize geçiyoruz.



3 Gün: Ordu - Boztepe - Giresun - Trabzon - Atatürk Köşkü - Sümela Manastırı

Sabah otelimizde alacağımız kahvaltı sonrasında turumuza başlıyoruz. Rehberimiz eşliğinde Ordu kentinin sembolü olan Boztepe’ye teleferik (ekstra) ile çıkıyoruz. Bu muhteşem manzaradan fotoğraflarımızı aldıktan sonra yemyeşil fındık bahçeleri arasından Trabzon’a doğru yola çıkıyoruz. Yol üzerinde fındık alışverişi molası veriyoruz. Dileyen misafirlerimiz buradan alışverişlerini yapabilirler. Ardından Karadeniz’in en gelişmiş kenti olan Trabzon’a varıyoruz. Burada ilk durağımız Pontus Devletinin en önemli eserlerinden olan Ayasofya Müzesini geziyoruz. Daha sonra Trabzon merkeze gelip küçük bir gezinti yapıyoruz. Bu gezimizde Trabzon’a has olan Telkari sanatının örneklerini görüp dilerseniz satın alabilirsiniz. Telkari atölyesinden çıktıktan sonra 20. Yüzyıl şaheseri olan Atatürk Köşkü’nü ziyaret ediyoruz. Mustafa Kemal bu köşkü iki kez ziyaret etmiştir. Hatta 1937 yılında burada kalarak vasiyetinin bir kısmını burada yazmıştır. Köşkün mimarisi sizleri büyüleyecek cinsten, bunun garantisini verebiliriz. Köşk ile birlikte Trabzon merkezdeki gezilerimizi bitiriyor ve Altındere Milli Parkına hareket ediyoruz. Sizleri daha girerken büyüleyecek, yeşilin 1001 tonunu gösterecek bir park. Yeşillikler içinde bulunan Karadağ’ın eteklerine kaya koyularak inşa edilen Sümela Manastırı’nın mimarisini gördüğünüzde şaşkınlığınızı gizleyemeyeceksiniz. 1250 metre yükseklikte bulunan Sümela Manastırını gezerken, rehberimizin anlatımlarından sonra bir kez daha etkileneceksiniz. Manastır gezimizin ardından otelimize hareket ediyoruz. Akşam yemeği ve konaklamamızı otelimizde gerçekleştiriyoruz.



4 Gün: Rize - Fırtına Deresi - Zilkale - Ayder Yaylası

Sabah otelimizde alacağımız kahvaltı ardından, ülkemizin en yeşil kentlerinden Rize’ye doğru yola çıkıyoruz. Adını bile duyunca bizleri heyecanlandıracak Fırtına Vadisi’ne giriş yapıyoruz. İlk olarak derenin yanı başında öğle yemeği için mola veriyoruz. Keyifli öğle yemeğimizin ardından dileyen misafirlerimiz için iki farklı tur alternatiflerinden bahsediyoruz.

 

1. Seçenek : Zilkale, Çat Vadisi ve Palovit Şelalesi Turu

Çamlıhemşin’den bineceğimiz minibüslerle muhteşem bir tura başlıyoruz. Fırtına vadisini oluşturan önemli vadilerden olan Çat Vadisi’ne giriş yapıyoruz. İlk olarak Ortan Köyü’nden geçerek SEVDALUK dizisi ve diğer birçok yapımın çekimlerinin de yapıldığı ve eski adı Çinçiva olan Şenyuva Köyü’nü görüyoruz. Burada vadi içerisinde onlarcası olan Taş Köprülerden, geniş ve uzun olanlarından birinde fotoğraf molası vereceğiz. Bu bölgede bulunan ve ülkemizin en yaşlı konakları olan Fırtına Konaklarının arasından Çat Vadisi’nin vahşi doğasında yükselen Zilkale'ye doğru yola çıkıyoruz. Zilkale’nin Kartal Yuvasını andıran görüntüsüne hayran kalacaksınız. Deniz seviyesinden 750 mt, Çat Deresi’nden ise 100 metre yükseklikte bulunan Zilkale’de geçireceğimiz zamanda, hayatınızın en güzel fotoğraf karelerine ulaşabilirsiniz. Güzel dakikaların ardından daha da yukarı tırmanıp, muhteşem manzarası ve yazı kışa çeviren serinliğiyle ünlü Palovit Şelalesi’ne ulaşıyoruz. Yaşayacağımız hoş dakikaların ardından Şenyuva Köyü’ne dönerek sizlere çay molası veriyoruz. Harika manzaraya karşı çaylarınızı yudumladıktan sonra minibüslerimize binerek Çamlıhemşin’e geri dönüyoruz. (ekstra)

 

2. Seçenek : Fırtına Deresinde Rafting (ekstra)

Seçenekli gezilerimizin ardından, Fırtına Deresi’ni takip ederek önce ülkemize Altın Ayı Ödülünü Kazandıran “Bal” filminin çekimlerinin yapıldığı Çamlıhemşin’e, ardından da yayların sultanı Ayder Yaylası’na ulaşacağız. Bu yolculuğumuz esnasında kestane, kızılağaç, doğu ladini gibi Doğu Karadeniz bitki örtüsünün en zengin örneklerini görerek, Hala Deresi’nin yanındaki tarihi Osmanlı Taş köprülerinden Mikron veya Kale Köprüsünde fotoğraf molası vereceğiz. Kaçkar Dağları’nın en güzel noktasından birisi olan Ayder Yaylası’nda keyifli bir yürüyüş yapıyoruz. Gelin Düveni Şelalesi ve diğer şelaleleri görüyoruz. Kalegon gezisi sonrasında bu enfes yaylada sizlere serbest zaman vereceğiz. Bu süre zarfında güzel bir yürüyüş yapıp, yöre insanlarıyla keyifli ve bol kahkahalı sohbetler yapabilirsiniz. Ayder Yaylası’nda kendinizi bambaşka bir dünyada hissedeceksiniz. Daha sonra rehberimizle konuştuğumuz saatte buluşup otelimiz için yola çıkıyoruz. Konaklama ve akşam yemeğimizi otelimizde gerçekleştiriyoruz.



5 Gün: Karagöl

Sabah otelimizde alacağımız kahvaltının ardından ekstra yapılacak olan Karagül Turu için Borçka’ya ulaşıyoruz. Artvin'in ilçesi Borçka'ya vardığımızda minibüslerimize transfer olarak muhteşem ekosisteme sahip Karagöl’e ulaşıyoruz (ekstra). Denizden yüksekliği 1500 metrede bulunan ve 19. Yüzyıl’da bir heyelan sonucu Klaskur Deresinin önünün kapanmasıyla oluşmuş bir doğa harikası Karagöl’de göl kenarında çayınızı yudumlarken güzel manzaranın tadına doyamayacaksınız. Karagöl ve etrafı geçtiğimiz yıllarda Benim İçin Üzülme dizisine de ev sahipliği yapmıştı. Bölgeyi gezdikten sonra otobüsümüze geri dönüp otelimize doğru yola çıkıyoruz. (Karagöl’e turuna gelmeyecek olan misafirlerimiz Borçka Merkezde bekleyeceklerdir.)



6 Gün: Uzungöl – Sürmene – Çay Fabrikası - Giresun

Sabah otelimizde alacağımız kahvaltımız sonrasında Uzungöl’e doğru hareket ediyoruz. Uzungöl’de sizlere serbest zaman veriyoruz. Dilerseniz, Yüksek Kaçkar Yaylaları turumuzu gerçekleştiriyoruz (ekstra). Bu yaylalar turumuzda birçok yayla görme şansınız olacaktır. Vereceğimiz molalarda çok fazla fotoğraf çekeceksiniz. Eğer hava sisli ise Demirkapı ve Haldizen Yayla gezileri gerçekleştirilecektir. Yükse yayla gezilerimiin ardından Uzungöl’e geri dönüyoruz. Serbest vakit sonrasında keyifli bir çay içip, çay fabrikamıza doğru yola çıkıyoruz. Burada Çayın dalından koparılıp bardaklarımıza gelişine dek izlediği süreci yerinde öğreniyoruz. Gıda mühendisinden alacağımız bilgiler sonrasında dileyen misafirlerimiz hediyelik çay alışverişini bu noktada yapabilirler. Çay fabrikası ziyaretimiz sonrasında ise yine Sürmene denince ilk akla gelen unsurlardan olan Sürmene Bıçağı Mağazasına gidiyoruz. Sürmene Bıçağı hakkında da bilgilendikten ve alışverişimizi yaptıktan sonra, Karadeniz’in diğer ucuna doğru harekete geçiyoruz. Giresun’a ulaşıyoruz. Burada ilk olarak, yakın tarihimizin bir parçası, milli mücadelenin önemli isimlerinden Topal Osman’ın mezarının da içinde bulunduğu Giresun Kalesini panoramik olarak görüyoruz. Giresun’dan ayrılırken sağ tarafımızda Karadeniz’in tek adı olan Giresun adasını panoramik olarak izliyoruz. Bu güzel yolculuğun ardından otelimize geliyoruz. Akşam yemeği ve konaklamamızı otelimizde gerçekleştiriyoruz.



7 Gün: Samsun – Bandırma Vapuru - Amasya

Sabah otelimizde alacağımız kahvaltı sonrasında, 19 Mayıs 1919 tarihinde Atamızın Milli Mücadeleyi başlatan ilk konuşmasını yaptığı Samsun'a gidiyoruz. Samsun’da ilk olarak doğu park alanı içinde yer alan Atamızı Samsun’a ulaştıran aslına uygun olarak yapılan Bandırma Vapuru’ nu geziyoruz. Muhteşem şekilde yapılmış balmumu heykelleri ve geminin çeşitli bölümlerini gördükten sonra Samsun'daki gezilerimizi tamamlayarak Samsun'dan ayrılıyor ve Amasya’ya varıyoruz. Gezimize 1865 yılında yaptırılan tipik bir Osmanlı konağı olan Hazeranlar Konağı ile başlıyoruz. Sonrasında Yeşilırmak kenarına yapılan nehrin üzerine doğru duran Yalı Boyu Evlerinin cumbalarını izliyoruz. Ardından Sultan II. Bayezid adına 1485 yılında yapılan içinde camii, medrese, imaret, türbe, şadırvan ve çeşme bulunan Sultan II. Bayezid Külliyesini geziyoruz. Buradan Burma Minareli Camii ve Şehzadeler Parkını geziyoruz. İçinde İlhanlılar Döneminde kalma 6 adet mumyanın en fazla ilgi çektiği Amasya Müzesi’ni ziyaret ediyoruz. Müze gezimiz sonrasında Helenistik Döneme ait olduğuna inanılan ve mitolojiye göre Ferhat’ın, Şirin’e kavuşmak adına dağları kazarak oluşturduğu ve bu adı taşıyan Ferhat ile Şirin Su Kanallarını ziyaret ediyoruz. En son olarak da Amasya’yı tepeden görebileceğimiz ve fotoğraflarımızı çekebileceğimiz Amasya Kalesi ve Kaya Mezarlarını panoramik olarak da görebileceğimiz Çakallar Tepesi’ni ziyaret ediyoruz. Buradan öğle yemeğimiz için serbest zaman vermek üzere şehir merkezine iniyoruz. Serbest zaman sonrasında dönüş yolculuğumuza başlıyoruz. Bursa’ya vardığımızda siz değerli misafirlerimizi aldığımız noktalara tekrar geri bırakıyoruz.

Bir sonra ki Miratus Turizm organizasyonumuzda görüşmek dileğiyle..

 

*Rehberimiz tur esnasında o an ki duruma göre tur programında değişiklik yapma hakkına sahiptir.

*Min. kişi sınırlaması bulunmaktadır. Yeterli çoğunluk sağlanmadığı takdirde tur gerçekleştirilmez. Tur gerçekleşmediği taktirde en geç turdan 1 (bir ) gün önce Miratus Turizm müşterilerine bildirmekle yükümlüdür.



ÇIKIŞ TARİHLERİ VE FİYATLAR
DİĞER BİLGİLER
Kalkış Yerleri
    Notlar

    İptal Şartları
    https://miratus.com.tr/tur-52-karadeniz-ruyasi.html

    Altınşehir Mah. Abdi İpekçi Cad. No:44/A 16120 Nilüfer/ Bursa
    +90 224 372 44 40


    Bu çıktı 25.04.2024 09:52 tarihinde verilmiştir. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.